X
اینستاگرام دکتر دلشاد
فرم درخواست
Loading...

در صورت نیاز به مشاوره میتوانید شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس بگیرند

چه ساعتی با شما تماس بگیریم؟

رژیم غذایی برای سرطان سینه

09057734032 نوبت دهی
رژیم غذایی برای سرطان سینه

رژیم غذایی برای سرطان سینه اهمیت زیادی دارد، در واقع تغذیه سالم به درمان سرطان سینه کمک می‌کند و می‌تواند از عارضه‌هایی از جمله زخم دهان، کم اشتهایی، تهوع و استفراغ جلوگیری کند. 

دکتر بلال دلشاد
دکتر بلال دلشاد

رژیم غذایی برای سرطان سینه اهمیت زیادی دارد، در واقع تغذیه سالم به درمان سرطان سینه کمک می‌کند و می‌تواند از عارضه‌هایی از جمله زخم دهان، کم اشتهایی، تهوع و استفراغ جلوگیری کند. 

با رژیم غذایی صحیح می‌توان به حفظ چنین مواردی نیز کمک کرد:

  • حفظ وزن در محدوده نرمال
  • سالم نگه داشتن بافت بدن
  • کاهش علائم سرطان و درمان عوارض جانبی
  • قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن
  • حفظ قدرت و کاهش خستگی
  • بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی

اگر طی بیماری با غذا خوردن مشکل دارید، باید به چنین نکاتی برای وارد کردن مواد مغذی بیشتر به رژیم غذایی روزانه خود دقت داشته باشید.

اهمیت رژیم غذایی برای سرطان سینه

قطعا برای مبارزه با این بیماری تحت درمان با روش‌های شیمی‌ درمانی، هورمون درمانی یا داروهای هدفمند HER2 و… هستید. این راهکارها عوارض جانبی مختلفی ایجاد می‌کند که یکی از این موارد، بی اشتهایی است.

معمولا چنین راهکارهای درمانی را پس از اینکه عمل جراحی برای حفظ پستان مانند لامپکتومی و ماستکتومی جزئی یا ماستکتومی‌ کامل انجام می‌دهید، در نظر گرفته می‌شود.

برای بیمار کنار آمدن با عوارض این روش‌های درمانی بسیار دشوار است. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به سرطان دچار افسردگی یا اضطراب هستند.

از آنجایی که سرطان سینه به‌طور قابل توجهی بر سلامت جسمی و روحی شما تاثیر می‌گذارد، ممکن است اشتهای شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد و آنطور که باید مواد مغذی به بدن شما نرسد. 

انتخاب رژیم غذایی برای سرطان سینه به شما در ادامه مبارزه با بیماری کمک می‌کند. رژیم غذایی مناسب برای ادامه درمان بسیار مهم است تا توانایی کافی برای مبارزه با عوارض و غلبه بر بیماری را داشته باشید.

راهنمای غذایی برای سرطان سینه

هیچ رژیم غذایی خاصی به افراد مبتلا به این بیماری توصیه نمی‌شود؛ نیاز هر فرد به عوامل مختلفی از جمله وزن، کمبود مواد مغذی، دارو و علائم آن بستگی دارد. 

رژیم غذایی برای سرطان سینه که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد بر اساس توصیه‌های کلی برای حفظ سلامت هنگام مبارزه با این بیماری است:

  • غذاهای کامل و غنی از مواد مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، منابع پروتئینی مانند ماهی‌های چرب از جمله قزل آلا یا سالمون، مرغ یا بوقلمون و منابع پروتئینی گیاهی مانند عدس و آجیل.
  • اگر نیاز به حفظ یا افزایش وزن دارید، غذاهای سرشار از چربی‌های سالم و پروتئین مصرف کنید. منابع چربی سالم شامل آجیل و دانه‌ها، روغن زیتون، آووکادو و همچنین منابع پروتئینی شامل تخم مرغ، مرغ، و ماهی هستند. غذاهای غنی از پروتئین برای حفظ توده عضلانی بسیار مهم است.
  • مایعات ترکیبی مانند میلک شیک، اسموتی، آبمیوه یا سوپ برای مواقعی که میل به خوردن غذاهای جامد ندارید.
  • غذاهای پر فیبر مانند غلات کامل، حبوبات، دانه‌های کتان، سبزیجات و میوه‌ها برای درمان یبوست موارد بسیار خوبی هستند.

درمان سرطان سینه

افزودن فیتوکمیکال‌ها به رژیم غذایی برای سرطان سینه

مصرف غذاهای حاوی ترکیبات خاصی به نام فیتوکمیکال‌ها به بدن شما در مبارزه با سرطان کمک می‌کند. این مواد شیمیایی بیشتر در غذاهای گیاهی وجود دارد. 

انواع سبزیجات و میوه‌هایی که باید مصرف کنید به شرح زیر است:

کاروتنوئیدها یا بتاکاروتن

به جلوگیری از رشد تومورهای بدخیم کمک می‌کند و همچنین اثرات منفی داروهای شیمی‌ درمانی را به حداقل می‌رساند. این مواد مغذی در بیشتر سبزیجات و میوه‌ها وجود دارد.

ایزوتیوسیانات‌ها

گاهی نقش مهمی برای توقف رشد سلول‌های سرطان سینه را داشته و در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی یا کلم وجود دارد.

پلی فنول‌ها

این ماده مغذی که باید به رژیم غذایی برای سرطان سینه اضافه کنید، به جلوگیری از رشد و متاستاز سلول‌های تومور کمک می‌کند. پلی فنول‌ها در مواد غذایی از جمله میوه‌ها، انواع توت‌ها، غلات و غیره وجود دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد زمانی که افراد مبتلا به سرطان سینه میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می‌کردند، امکان بهبود آنها بیشتر از سایر افراد بود.

رژیم غذایی ممنوعه برای سرطان سینه

همانطور که مصرف برخی از مواد غذایی و رژیم غذایی برای سرطان سینه، برای درمان و کاهش علائم بسیار مهم است، باید به موارد ممنوعه نیز توجه داشته باشید که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:

الکل

آبجو، شراب و مشروبات الکلی با داروهایی که برای درمان مصرف می‌کنید تداخل دارد. نتایج برخی از شواهد این گونه بوده است که نوشیدن الکل خطر عود مرگ و میر برای این نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

غذاهای تند، ترد یا اسیدی

این موارد باعث افزایش درد دهان که از عوارض جانبی شیمی‌ درمانی است، می‌شود.

مواد غذایی نیم پز 

اگر دچار این بیماری هستید، در معرض خطر عفونت قرار دارید. طی درمان باید از مواد غذایی خام مانند سوشی یا صدف خودداری کنید. 

مواد غذایی دیگر مانند گوشت، ماهی و مرغ را قبل از غذا خوردن در دمای مطمئنی بپزید. همچنین از مصرف مواردی از جمله آجیل خام، غذاهای تاریخ گذشته یا ۳ روز مانده در یخچال خودداری کنید.

گوشت قرمز و فراوری شده

خطر مرگ و میر ناشی از این بیماری با سطح پایین کیفیت رژیم غذایی که مصرف می‌کنید، مرتبط است. گوشت قرمز و فراوری شده از غذاهای بی‌کیفیت و مضر برای این بیماری است.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر

برای داشتن رژیم غذایی برای سرطان سینه، مصرف کمتر شکر اضافه شده به حفظ وزن سالم کمک کند.

نکات غذایی برای سرطان سینه

نکاتی برای تغذیه سالم

علائم سرطان سینه و عوارض جانبی باعث احساس ناخوشایندی هنگام آشپزی و خوردن وعده‌های غذایی می‌شود. چند نکته برای ایجاد رژیم غذایی برای سرطان سینه وجود دارد که این موارد به شرح زیر است:

حجم وعده‌های غذایی را کمتر کنید

حالت تهوع، نفخ و یبوست مصرف سه وعده غذایی را دشوار می‌کند. برای دریافت کالری مورد نیاز، وعده‌های کوچکتر را ۵ تا ۶ بار طی روز مصرف کنید. 

میان وعده‌هایی مانند تخم مرغ آب پز، کره بادام زمینی و… گزینه‌های بسیار مناسبی هستند.

به متخصص تغذیه مراجعه کنید

متخصصین برای شما یک برنامه غذایی سالم در نظر می‌گیرند که متناسب با نیازهای شما باشد. علاوه بر این راهکارهایی برای کنترل عوارض جانبی درمان سرطان مانند حالت تهوع را آموزش خواهد داد تا رژیم غذایی برای سرطان سینه را دنبال کنید.

مایعات بیشتری مصرف کنید

اگر برای خوردن غذاهای جامد، احساس درد در دهان دارید، می‌توانید با تغذیه مایعاتی مانند اسموتی یا نوشیدنی‌ها مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید. علاوه بر این عوارض جانبی مانند استفراغ و اسهال بدن شما را کم آب کند.

حداقل ۸ تا ۱۲ لیوان آب در روز بنوشید. در حالی که تحت درمان هستید، مقداری از این مایعات باید شامل میوه، شیر و آبگوشت باشد. 

کافئین را محدود کنید و سعی کنید از مواد غذایی پُرآب مانند میوه‌ها استفاده کنید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید