علت بروز نکروز و پیشگیری و درمان آن بعد از ماموپلاستی

تاریخ ویرایش مطلب 1403/07/08
علت بروز نکروز و پیشگیری و درمان آن بعد از ماموپلاستی
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نکروز سینه یکی از مشکلات پزشکی رایج است که در طی شرایطی خاص مانند یک تروما در بسیاری از زنان و حتی به ندرت در برخی مردان بعد از عمل ماموپلاستی مشاهده می شود. برای پیشگیری و درمان نکروز بعد از عمل ماموپلاستی لازم است مراقبت های خاصی داشته باشید.

انواع نکروز بعد از ماموپلاستی چیست؟

مرگ بافتی یا نکروز بعد از ماموپلاستی ممکن است به دو صورت نکروز چربی و نکروز پوستی اتفاق بیفتد که معمولا این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که ماموپلاستی در کرج به طور همزمان با عمل ماستکتومی انجام می شود و با ایمپلنت یا فلپ بازسازی می شود.

نکروز پوستی بعد از ماموپلاستی

در اثر تخریب‌ بافتی در محل جراحی ممکن است پوست سینه به درستی ترمیم نشود و آسیب هایی به رگ‌های خونی مربوط به سینه وارد شود و عمل خونرسانی به سلول‌های پوستی به درستی انجام نگیرد که در طول عمل ماموپلاستی پوست پستان بسیار نازک شده و ممکن است قسمت‌هایی از پوست روی یک یا هر دو سینه، پوسته پوسته و یا پژمرده شوند؛ این اتفاق دقیقا نکروز پوستی است که با مرگ سلول‌های پوستی همراه است.

نکروز چربی بعد از عمل ماموپلاستی

گاهی برای بازسازی پستان از فلپ یعنی بافت‌هایی از بدن خود فرد استفاده می‌شود که یک درصد این امکان وجود دارد که بخشی از چربی موجود در فلپ اکسیژن کافی از طریق گردش خون دریافت نکرده باشد و بعد از جراحی باعث ایجاد بافت اسکار سفت و توده مانند در ناحیه جراحی شود. البته این وضعیت می‌تواند در جراحی‌های زیبایی پستان مانند ماموپلاستی، پروتز سینه، لیفت سینه و... نیز رخ دهد.

حدود 6 تا 8 ماه زمان میبرد تا فلپ نرم شده و تورم ناحیه پستان از بین برود. از این زمان به بعد می‌توانید وجود توده‌های چربی را بهتر احساس کنید که این توده ها همان نکروز چربی بعد از ماموپلاستی هستند.

علت نکروز چربی بعد از عمل ماموپلاستی

علت اصلی نکروز چربی، کاهش جریان خون به سمت سلول‌های چربی در بافت پستان و سفت شدن این سلول‌ها می باشد. توده‌های کوچک معمولا خود به خود برطرف می‌شوند اما توده‌های بزرگ چربی، ممکن است احساس درد نسبتا شدیدی برای شخص به همراه داشته باشند و نیاز به جراحی برای از بین بردن آنها باشد.

آسیب مستقیم به رگ‌های خونی در محل جراحی، عدم ترمیم و بهبود پوست سینه بعد از جراحی، عدم بهبود برش جراحی، وجود یک لخته خون و کشیدگی بیش از حد بافت‌ها می تواند باعث ایجاد انواع نکروز بعد از عمل ماموپلاستی شود. تکنیک های جدید دکتر بلال دلشاد در جراحی ماموپلاستی از بروز عوارض مختلف مانند نکروز جلوگیری می نماید.

علائم نکروز بعد از ماموپلاستی چیست؟

  • قرمزی و حساسیت در ناحیه جراحی
  • ایجاد تاول
  • وجود تورم در ناحیه برش و عفونت
  • تغییر رنگ پوست به قهوه‌ای و آبی تیره یا سیاه
  • ایجاد دلمه و خراش عمیق در محل جراحی
  • باز ماندن زخم و عدم بهبود آن
  • تب و لرز شدید

در زمینه نکروز چربی بعد از عمل ماموپلاستی حتما به نشانه‌هایی مانند احساس درد، جمع شدن نوک پستان و ایجاد توده در سینه دقت کنید. ممکن است پوست پستان در اطراف توده چربی، ضخیم، قرمز، کبود یا فرو رفته شود و در موارد بسیار حاد ممکن است مایع زرد رنگ از برش جراحی به سمت بیرون نشت پیدا کند که باید در اسرع وقت توسط پزشک جراح معاینه شود.

چگونه از نکروز بعد از ماموپلاستی جلوگیری کنیم؟

اصلی‌ترین روش و قدمی که می‌توانید برای پیشگیری از نکروز بعد از ماموپلاستی بردارید، این است که در انتخاب جراح خود نهایت دقت را داشته باشید. هر چه میزان تجربه و مهارت پزشک جراح ماموپلاستی انتخابی شما بیشتر باشد، امکان این که بعد از عمل ماموپلاستی به نکروز دچار شوید بسیار کمتر خواهد بود. مطابق دستور پزشک می‌توانید با رعایت موارد زیر از بروز نکروز جلوگیری کنید:

  • در هنگام انتخاب ایمپلنت برای بازسازی پستان، حتما دقت داشته باشید و اندازه مناسبی را انتخاب کنید. ایمپلنت خیلی بزرگ، فشار بیشتری بر پوست وارد می‌کند.
  • از کشیدن سیگار قبل از جراحی و بعد از آن خودداری کنید چرا که سیگار کشیدن، بهبودی زخم‌ها را به تعویق انداخته و رگ‌های خونی را مسدود می‌کند و سطح اکسیژن خون را کاهش می دهد.
  • مراقبت از زخم منجر به جلوگیری از بروز عفونت شده و به بهبود جریان خون در پوست کمک می‌کند.
  • مصرف بیش از حد الکل، توانایی بدن برای ترمیم و بهبودی بعد از جراحی ماموپلاستی را کاهش داده و می تواند نکروز ایجاد کند.
  • بانداژ و پانسمان بعد از ماموپلاستی خود را به طور مرتب تعویض کنید.

درمان نکروز چربی بعد از جراحی ماموپلاستی

در صورتی که نکروز چربی ناحیه بزرگی را احاطه کند، بیمار احساس درد شدیدی خواهد داشت و بافت سینه مخدوش خواهد شد. پزشک جراح باید بافت آسیب دیده را بردارد که در ادامه یک برش در ناحیه نکروز ایجاد شده و سپس با کمک لیپوساکشن توده چربی خارج می‌شود. در صورتی که فرورفتگی در ناحیه نکروز چربی، عمیق و گسترده باشد جراح باید اقدامات زیر را انجام دهد:

  • بافت های سینه را جابجا کند تا فرو رفتگی ایجاد شده به خوبی پر شود.
  • یک بازسازی با کمک یک فلپ کوچک در ناحیه فرو رفته انجام شود.
  • با کمک پیوند چربی یا تزریق چربی ناحیه خالی را پر کند.

در ادامه با رعایت مراقبت های گفته شده توسط پزشک و مصرف داروهای تجویزی این عارضه از بین خواهد رفت. در صورت بروز چنین عارضه ای می توانید با مطب دکتر بلال دلشاد تماس بگیرید و یک نوبت دریافت کنید تا به سرعت مشکل شما برطرف شود. برای انجام عمل ماموپلاستی در کرج نیز می توانید با شماره مشاوره ای دکتر تماس حاصل نمایید.

نیاز به مشاوره دارید؟ x

کرج بین میدان شهدا و چهار راه طالقانی جنب بانک سپه برج زرین گل طبقه 4 واحد 14

instagram