آمبولی بعد از ماموپلاستی + علائم و درمان

تاریخ ویرایش مطلب 1403/07/15
آمبولی بعد از ماموپلاستی
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

یکی از عوارض مهم و نادر بعد از ماموپلاستی، آمبولی است که می‌تواند تهدیدکننده و خطرناک باشد. آمبولی به انسداد ناگهانی یکی از عروق خونی به وسیله‌ی لخته خون، چربی، هوا یا مواد دیگر گفته می شود که بعد از وقوع آمبولی بعد از ماموپلاستی، باید از علل، علائم و روش‌های پیشگیری و مدیریت این عارضه مطلع شد.

آمبولی بعد از ماموپلاستی چیست و چرا رخ می‌دهد؟

ایجاد انسداد در عروق خونی به دلیل ورود یک ماده خارجی مانند لخته خون، چربی، هوا یا دیگر مواد در بدن، آمبولی بعد از ماموپلاستی شناخته می شود که این عارضه به شدت خطرناک و حتی مرگبار بوده و عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد آمبولی شود. در جراحی های زیبایی مانند ماموپلاستی، احتمال ایجاد آمبولی در وریدها بسیار افزایش می‌یابد و ممکن است لخته ایجاد شده به سمت ریه ها حرکت کرده و باعث آمبولی ریوی شود. زمانی که چربی از بافت‌ها به درون رگ‌ها وارد می‌شود، آمبولی چربی نیز می‌تواند رخ دهد. در طی عمل ماموپلاستی در کرج اگر فشار به ناحیه ای خاص وارد شود یا روش‌های غیر صحیح جراحی به کار گرفته شود، ممکن است بیمار با آمبولی چربی مواجه شود.

نشانه های آمبولی بعد از ماموپلاستی چیست؟

آمبولی پس از ماموپلاستی ممکن است با علامت‌های زیر همراه باشد:

تنفس سخت

احساس تنگی نفس، سرفه های خشک، تنفس سخت و نامنظم می‌تواند نشانه ای از آمبولیسم ریه باشد که در این شرایط باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

درد سینه

درد یا فشار در قفسه سینه می‌تواند نشانه آمبولی بعد از ماموپلاستی باشد که در این شرایط درد به سمت بازوها، شانه‌ها، گردن و فک سرایت می کند.

سرگیجه و سردرد شدید

سرگیجه، سردرد شدید، احساس ناتوانی و سنگینی سر ممکن است نشانه‌هایی از اختلال در رسیدن خون و اکسیژن به مغز باشند که برای جلوگیری از بروز اتفاقات خطرناک باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

تورم، درد و قرمزی پاها

اگر پاها ورم، درد یا قرمزی دارند، ممکن است بعد از جراحی های زیبایی مانند عمل ماموپلاستی با خونریزی و آمبولیسم در عروق پاها مواجه شده باشید.

حال عمومی بد

احساس ضعف عمومی، تهوع، استفراغ، عرق‌های سرد و احساس ناراحتی شدید ممکن است نشانه‌هایی از آمبولی باشند.

چه افرادی ممکن است به آمبولی بعد از ماموپلاستی دچار شوند؟

افرادی که دارای برخی موارد مانند سابقه تشکیل لخته خونی، ژنتیک خاص، سنین بالا، مصرف مواد ضد انعقاد، چاقی و تداخل با داروهای دیگر هستند، ممکن است در معرض خطر بیشتری بعد از ماموپلاستی قرار گیرند. پیش از اقدام به جراحی، بسیار مهم است که با پزشک خود مشورت کنید و سوابق پزشکی و دارویی خود را به اشتراک بگذارید تا اقدامات احتیاطی لازم انجام شده و خطر ایجاد آمبولی به حداقل رسیده باشد.

موارد زیر خطر آمبولی بعد ماموپلاستی را افزایش می‌دهد:

  • سیگار کشیدن
  • جراحی در سن بالا
  • سابقه آمبولی یا تشکیل لخته
  • دیابت
  • بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های کبدی
  • بیماری‌های ریوی 
  • سرطان 
  • اضافه وزن 

تشخیص آمبولی بعد از ماموپلاستی

با ترکیبی از ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری و ارزیابی عوامل خطر می توان آمبولی بعد از ماموپلاستی را تشخیص داد که در ادامه به بررسی هر یک از این مراحل می پردازیم:

ارزیابی بالینی

بیماران از نظر علائم و نشانه های آمبولی که شامل تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرفه و هموپتزی می شود، ارزیابی می شوند. همچنین ارزیابی علائم مربوط به سندرم آمبولی سیلیکون، مانند تنگی نفس و اختلال تنفسی نیز در این شرایط مهم است.

مطالعات تصویربرداری

نسخه تصویربرداری مانند اشعه ایکس قفسه سینه، توموگرافی کامپیوتری، آنژیوگرافی ریه (CTPA) و اسکن تهویه پرفیوژن (V/Q) معمولا برای تشخیص آمبولی ریه استفاده می شود. در صورت تشخیص پزشک این آزمایش ها برای بیمار تجویز می شود.

ارزیابی عوامل خطر آمبولی

ارزیابی عوامل خطر آمبولی مانند سابقه بیمار، بیماری‌های همراه و جزئیات جراحی، برای شناسایی خطر ابتلا به عوارض آمبولی بسیار ضروری است.

ارزیابی قبل از عمل ماموپلاستی

ارزیابی قبل از عمل ماموپلاستی شامل آزمایش‌های خون، آزمایش‌های لخته شدن خون و اسکن‌های اولتراسوند برای ارزیابی وضعیت انعقادی اولیه و تشخیص هرگونه شرایط آمبولی می شود که فرد باید همه این آزمایش ها را برای پزشک حاضر نماید.

ارزیابی و مانیتورینگ بعد از عمل ماموپلاستی

نظارت دقیق بر بیمار در دوره پس از عمل ماموپلاستی برای شناسایی سریع علائم آمبولی و شروع بررسی های تشخیصی مناسب بسیار مهم است و باید انجام شود.

آمبولی بعد از ماموپلاستی چگونه درمان می شود؟

درمان آمبولی بعد از ماموپلاستی کاملا به نوع و شدت آمبولی بستگی دارد. در ترومبوآمبولی وریدی (VTE) یا آمبولی لخته خون، درمان ممکن است شامل درمان هپارین یا وارفارین برای جلوگیری از تشکیل لخته بیشتر و کاهش خطر آمبولی ریوی شود. پزشک جراح تشخیص می دهد که چه پروسه درمانی را بیمار با توجه به وضعیت خود باید شروع کند.

نیاز به مشاوره دارید؟ x

کرج بین میدان شهدا و چهار راه طالقانی جنب بانک سپه برج زرین گل طبقه 4 واحد 14

instagram