X
اینستاگرام دکتر دلشاد
فرم درخواست
Loading...

در صورت نیاز به مشاوره میتوانید شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس بگیرند

چه ساعتی با شما تماس بگیریم؟

ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه

09057734032 نوبت دهی
ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه

هیچ ارتباطی بین پروتز سینه و سرطان سینه وجود ندارد، با این حال اگر نگرانی در این خصوص دارید، حتما با پزشک خود گفتگو داشته باشید.

دکتر بلال دلشاد
دکتر بلال دلشاد

در این مقاله قصد داریم در خصوص ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. 

امروزه بسیاری از افراد علاقمند به انجام پروتز سینه در کرج هستند؛ اما سوالات زیادی در خصوص عواقب و عوارض آن دارند که یکی از این موارد، ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه است.

خوشبختانه پروتز نه افراد را مبتلا به سرطان می‌کند و نه احتمال این بیماری را افزایش می‌دهد. با این حال تحقیقاتی که انجام شده است، نشان می‌دهد خانم‌های دارای پروتز احتمال بیشتری برای ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL) دارند.

این مورد نوعی بیماری سرطان است که در سیستم لنفاوی شروع شده و در سلول‌های خونی شما گسترش می‌یابد. 

اگر در سینه خود پروتز داشته یا قصد انجام این جراحی دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این باره در اختیار شما قرار دهیم.

علت ارتباط بین پروتز سینه و سرطان ALCL چیست

کارشناسان هنوز به‌طور قطع نمی‌دانند که علت این ارتباط چیست. تنها اطلاعاتی که در این خصوص وجود دارد این است که متوجه شده‌اند که ۹۳ تا ۹۶ از خانم‌هایی که دچار این بیماری بوده‌اند، پروتز داشته‌اند.

در این دسته از افراد بافت پروتز تکسچر بوده و سطح صافی نداشته است. این پروتزها که سطح ناهمواری دارند، برای جراحی زیبایی و ترمیمی سینه به کار می‌برند.

پروتز تکسچر تحرک کمتری دارند و حالت موج داری ایجاد می‌کند. کارشناسان بر این باورند که جنس این پروتز منجر به تحریک سیستم ایمنی برخی از خانم‌ها می‌شود و در نهایت منجر به واکنشی شده که سرطان را به دنبال خواهد داشت.

پروتز سینه در کرج

چه افرادی در معرض خطر سرطان ALCL هستند

این مورد، نوعی نادر از سرطان است. حتی اگر پروتز داشته باشید، احتمال ایجاد این نوع از سرطان زیاد یا حتمی نیست، تنها در مواقع نادر امکان ایجاد آن با وجود پروتز وجود دارد.

نتیجه آمار متخصصین مبنی بر آن است که از هر ۵۰۰۰۰ خانمی‌ که این عمل زیبایی را انجام می‌دهد، تنها یک نفر مبتلا به این بیماری می‌شود.

همچنین خوب است که این نکته را بدانید جنس پروتزی که انتخاب می‌کنید، تاثیری در احتمال ابتلا به این بیماری نخواهد داشت.

در صورت داشتن پروتز، به این نکات توجه داشته باشید

همانطور که گفته شد هیچ ارتباطی بین پروتز سینه و سرطان سینه وجود ندارد، با این حال اگر نگرانی در این خصوص دارید، حتما با پزشک خود گفتگو داشته باشید.

اکثر متخصصین تنها به دلیل ارتباط بین پروتز و سرطان ALCL، پروتز تکسچر را خارج نمی‌کنند. توصیه می‌شود علائم این بیماری را بدانید و در صورت نیاز برای درمان به موقع به پزشک مراجعه کنید.

سینه‌های خود را به‌طور منظم بررسی کنید تا در صورت وجود این موارد، به موقع اقدام کنید:

  • تورم سینه
  • ایجاد توده یا سایر تغییرات در ظاهر سینه
  • احساس درد مداوم در سینه
  • علائم پوستی در سینه
  • بافت اسکار جدید یا احساس سفتی در سینه

همچنین به این موارد توجه داشته باشید:

  • تجمع مایع در نزدیکی سینه
  • ریزش مو
  • خستگی

این موارد نیز می‌تواند نشانه مشکلات دیگری از جمله پاره شدن بافت پروتز باشد. به همین جهت توصیه می‌شود اگر متوجه تغییراتی در سینه خود شدید، فورا برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

بیماری ALCL قابل درمان است، به خصوص اگر این بیماری را با توجه به علائمی‌ که ذکر کردیم، زود تشخیص دهید.

پزشک برای اینکه این بیماری را تایید کند یا تشخیص دهد، از راهکارهای تشخیصی متفاوتی از جمله بیوپسی سوزنی و آزمایش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی یا ماموگرافی کمک می‌گیرد.

در صورت تایید این بیماری، برای درمان، پروتز و هر بافتی را که مبتلا به سرطان شده است، خارج خواهند کرد.

تشخیص سرطان سینه

آیا خارج کردن پروتز پستان توصیه می‌شود؟

تا زمانی که علائم این بیماری را نداشته باشید، خارج کردن پروتز برای جلوگیری از ابتلا از این نوع سرطان توصیه نمی‌شود.

تنها باید برای جلوگیری از عوارض خطرناک و درمان به موقع، معاینات منظم داشته باشید تا در صورت مشاهده هرگونه علائم غیر طبیعی برای بررسی و درمان به موقع به پزشک مراجعه کنید.

کلام آخر

احتمال ابتلا به سرطان سینه با وجود پروتز بسیار کم است و حتی احتمال این بیماری را نیز افزایش نمی‌دهد. در واقع هیچ ارتباطی بین پروتز سینه و سرطان سینه وجود ندارد.

اما، در مواقع نادر امکان ابتلا به سرطان ALCL وجود دارد. این بیماری سرطان سینه نیست، نوعی لنفوم غیر هوچکین بوده و نوعی سرطان گلبول سفید است.

همچنین لازم به ذکر است که کارشناسان معتقدند که پروتزهای تکسچر معمولا احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید