شیردهی بعد از پروتز سینه چگونه است

تاریخ ویرایش مطلب 1402/08/27
شیردهی بعد از پروتز سینه چگونه است؟

پروتز گاهی ممکن است بر میزان شیری که مادر در سینه تولید می‌کند، تاثیر بگذارد؛ اما در برخی از افراد شیردهی بعد از پروتز سینه مشکلی ندارد.

یکی از سوالات متعددی که از سوی خانم‌ها پرسیده می‌شود این است که آیا امکان شیردهی بعد از پروتز سینه وجود دارد یا خیر؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم، خانم‌هایی که این عمل زیبایی را انجام می‌دهند، قادر به شیردهی هستند؛ اما استثنا نیز وجود دارد.

در حقیقت اینکه می‌توانید شیردهی را تجربه کنید یا خیر، بستگی به سینه‌های شما قبل از جراحی و نوع برشی که زده می‌شود، دارد. پروتز گاهی ممکن است بر میزان شیری که مادر در سینه تولید می‌کند، تاثیر بگذارد؛ اما در برخی از افراد به هیچ وجه روند تولید شیر تغییر نمی‌کند.

مسئله دیگر این است که نباید نگران باشید. تغییر شکل و اندازه سینه طی بارداری و شیردهی طبیعی است. در ادامه نکات بیشتر دیگری را برای شما ذکر خواهیم کرد که باید در خصوص شیردهی بعد از پروتز سینه بدانید.

شیردهی بعد از پروتز سینه؛ تاثیر پروتز بر شیردهی

پروتز سینه معمولا در پشت غدد شیر یا زیر ماهیچه‌های قفسه سینه قرار می‌گیرد که هیچ تاثیری بر شیردهی ندارد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که محل و عمق برشی که زده می‌شود، بسیار مهم است.

گاهی نوع برش در برخی از افراد طوری است که شیردهی بعد از پروتز سینه تحت تاثیر قرار می‌گیرد. اگر طی عمل آرئول بدون هیچ تغییری باقی بماند، بیمار کمتر دچار چنین مشکلاتی می‌شود. منظور از آرئول ناحیه تیره اطراف نوک سینه شماست.

اعصاب اطراف نوک سینه، نقش بسیار مهمی‌ در شیردهی دارند. احساس شیر خوردن نوزادان از سینه مادر منجر به افزایش سطح هورمون‌های پرولاکتین و اکسی توسین می‌شود. پرولاکتین در تولید شیر مادر نقش دارد.

زمانی که اعصاب آسیب ببینند، احساس اطراف سینه کاهش می‌یابد. برش‌هایی که در زیر سینه یا زیر بغل زده می‌شود، کمتر باعث ایجاد اختلال شیردهی بعد از پروتز سینه می‌شود.

آیا شیردهی بعد از پروتز سینه خطری ندارد؟

بر اساس شواهدی که تا به حال وجود داشته است، هیچ گزارشی مبنی بر اینکه نوزادان پس از تغذیه با شیر مادران دچار مشکل شده‌اند، وجود نداشته است.

شیردهی بعد از پروتز سینه

هیچ روش دقیقی برای تشخیص دقیق اینکه سیلیکون در شیر مادر اندازه‌گیری شود، وجود ندارد. اما با مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۷ انجام گرفت، سطح سیلیکون را اندازه‌گیری کردند، هیچ تفاوتی با سایر مادرانی که پروتز نداشتند، وجود نداشت.

همچنین در رابطه با اینکه نوزادانی با نقص مادرزادی به دلیل وجود پروتز متولد شده باشند نیز گزارش نشده است. گاهی این عمل می‌تواند مشکلات احتمالی را برای خود فرد داشته باشید که این موارد به شرح زیر است:

  • امکان نیاز به جراحی بیشتر برای اصلاح پروتز یا برداشتن آن
  • انقباض کپسولی؛ به طوری که بافت اسکار در اطراف پروتز ایجاد می‌شود و باعث فشرده شدن آن خواهد شد.
  • تغییر در احساس سینه و نوک آن
  • درد سینه
  • پارگی پروتز

در صورتی که در انتخاب پزشک خود نهایت دقت را داشته باشید، هرگونه عوارض احتمالی به حداقل می‌رسد. بهتر است این جراحی را توسط فوق تخصص جراحی پستان انجام دهید.

نکاتی در خصوص شیردهی بعد از پروتز سینه

نکاتی که به بهبود شیردهی بعد از پروتز سینه کمک می‌کند به شرح زیر است:

در اغلب مواقع شیر خود را به کودک بدهید

تغذیه با شیر مادر ۸ تا ۱۰ بار در روز به ایجاد و حفظ تولید شیر کمک می‌کند. در واقع مکیدن سینه توسط نوزاد بدن را تحریک می‌کند تا شیر تولید کند.

هرچه دفعات شیردهی بیشتر باشد، بدن شیر بیشتری تولید می‌کند. حتی اگر بتوانید مقدار کمی‌ شیر تولید کنید، همچنان آنتی بادی‌ها و مواد مغذی را در هر بار شیردهی به کودک خود می‌دهید. شیر دادن از هر دو سینه به افزایش شیر در سینه کمک می‌کند.

سینه‌های خود را باید به طور مکرر خالی کنید

خالی کردن سینه‌ها نقش مهمی‌ در تولید شیر دارد. سعی کنید شیر را به‌صورت دستی بدوشید تا به افزایش تولید شیر کمک کند. 

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، نشان داد که پمپاژ هر دو سینه به‌طور همزمان منجر به افزایش تولید شیر مادر می‌شود، علاوه بر این کالری و چربی شیر مادر را نیز افزایش می‌دهد. این مورد یکی از نکات مهمی است که باید برای شیردهی بعد از پروتز سینه در نظر داشته باشید.

داروهای گیاهی را امتحان کنید

گیاهان خاصی وجود دارد که به افزایش تولید شیر مادر کمک می‌کند که این موارد به شرح زیر است:

  • رازیانه
  • خار مریم
  • شنبلیله

با توجه به مطالعاتی که در این خصوص انجام شده، دریافته‌اند که شنبلیله نیز به افزایش شیر مادر کمک می‌کند.

باید مطمئن شوید که کودک شما کاملا سینه را به دهان می‌گیرد

اگر کاملا سینه در دهان نوزاد باشد، مطمئنا به‌طور کامل تا زمانی که سیر شود، شیر می‌خورد. برای اینکه مطمئن شوید کامل شیر می‌خورد، باید بخش زیادی از سر سینه در دهان او قرار گیرد، طوری که دهانش بسته شود.

در صورت نیاز مکمل تهیه کنید

اگر شیر کمی‌ دارید، با پزشک در این خصوص صحبت کنید تا در صورت نیاز علاوه بر شیر مادر، از شیر خشک نیز استفاده کنید. باید به علائمی‌ توجه داشته باشید که نشان می‌دهد کودک شما به اندازه کافی شیر می‌خورد، در غیر این صورت به مکمل نیاز خواهد بود:

پروتز سینه

  • آهسته و پیوسته مکیدن، همچنان حرکات عمیق فک در حالی که دهان روی سینه است، وجود دارد.
  • شش عدد یا بیشتر پوشک خیس و سه یا بیشتر پوشک کثیف در طی روز دارد.
  • مدفوعی که از مکونیوم سیاه به زرد تغییر می‌کند.
  • وزن کودکتان نیز می‌تواند نشان دهد که شیر کافی می‌خورد یا خیر. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که دو تا چهار روز اول قبل از شروع به وزن‌گیری، ۱۰ تا ۷ درصد وزن خود را نیز از دست می‌دهند.
  • اگر نگران تولید شیر یا وزن گیری کودک خود هستید، حتما با پزشک اطفال در میان بگذارید.
نیاز به مشاوره دارید؟ x

کرج بین میدان شهدا و چهار راه طالقانی جنب بانک سپه برج زرین گل طبقه 4 واحد 14

instagram