در اینجا به معرفی این دو جنس پروتز سینه پرداختهایم و مزایا و معایب آن را برای شما بازگو کردهایم. شما با مطالعه این مطلب میتوانید بهترین و درستترین انتخاب را داشته باشید.
پروتز سینه سالین (آب نمکی)
پروتز سالین نوعی پروتز گرد است که با محلول آب نمک پر میشود. این پروتز اگر پس از جایگذاری در بدن پاره شود، محلول آب نمک آن جذب بدن شده و آسیبی به بدن وارد نمیکند. استفاده از این پروتز سینه برای افراد زیر 17 سال ممنوع میباشد. یکی از برندهایی که این جنس پروتز سینه را تولید میکند منتور است که در بین افراد از محبوبیت بسیاری برخوردار است. از مزایای این جنس پروتز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اندازه برش آن کمتر است.
- پس از عمل به بازدید کمتری توسط پزشک نیازمند است.
همچنین پروتز سالین یا آب نمکی معایبی نیز دارد که شامل موارد زیر هستند:
- احتمال تاثیر گذاشتن بر بافت سینه در این جنس وجود دارد.
- لمس و حالت غیر طبیعی دارد.
- احتمال پارگی و خالی شدن خود به خود پروتز وجود دارد.
پروتز سینه سیلیکونی
مایع درون ایمپلنت یا پروتز سینه از جنس سیلیکونی، ژل چسبنده است که پس از عمل ظاهری طبیعیتر و زیباتر ایجاد میکند. این پروتز سینه نیز گرد بوده و در صورت پاره شدن مواد آن توسط بدن جذب نمیشود؛ به همین دلیل ممکن است برای بدن مشکل ایجاد کند. استفاده از این پروتز برای افراد زیر 22 سال ممنوع است اما برای افراد بالای 23 سال پس از جراحی سینه به دلیل سرطان میتواند گزینه مناسبی باشد. مزایا پروتز سینه سیلیکونی شامل موارد زیر میباشد:
- لمس و حالت طبیعی مشابه بافت سینه
- ریسک خالی شدن ناگهانی مواد داخل پروتز
همچنین این پروتز معایبی هم دارد که از معایب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه بالاتر نسبت به سایر پروتزها
- در طول عمر باید چندین بار توسط پزشک معاینه شود
- برای قرار دادن این پروتز در بدن به برشهای بیشتر و عمیقتری نسبت به سایر پروتزها نیاز است
- در صورت لزوم به امآرآی نیازمند است
- احتمال پارگی پروتز بدون دلیل
پروتز سینه کامپوزیتی جایگزین
این جنس پروتز سینه استفاده کمتری نسبت به سایر انواع دارد و با رشتههای پلیپروپیلن، روغن سویا یا مواد دیگر پر میشود.
تفاوت جنس پروتز سینه سالین و سیلیکونی
هر دو جنس پروتز سینه دارای پوسته سیلیکونی بیرونی هستند که داخل آن با آب نمک یا ژل چسبنده سیلیکون پر شده است. تفاوت اصلی این دو جنس پروتز سینه در مواد پرکننده آن است. اما در حالت کلی جنس سیلیکونی پروتز سینه مقاومتر از جنس سالین است.
آیا پروتز سینه احتمال پارگی دارد؟
پروتز سینه به دلیل داشتن پوسته سیلیکونی مقاوم است و احتمال پارگی در آن بسیار کم است اما در صورتی که ضربه محکمی به قفسه سینه وارد شود امکان پارگی پروتز وجود دارد. علاوه بر این پروتز سینه از هر جنسی که باشد ممکن است بیدلیل پاره شده و یا مواد داخل آن خالی شود.
سخن پایانی
در این مطلب با انواع جنس پروتز سینه آشنا شدید و مزایا و معایب هرکدام از آنها را مطالعه نمودید. بسته به خواستهها و شرایط بدنی شما پزشک جراح بهترین جنس ایمپلنت یا پروتز سینه را به شما معرفی خواهد کرد. همچنین شما میتوانید برای دریافت مشاوره از دکتر بلال دلشاد، فوق تخصص جراحی پستان، به سایت کلینیک دلشاد مراجعه کرده و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.