پروتز سینه چیست؟
برای بزرگ تر کردن حجم سینه و برقراری تقارن میان سینه ها از جراحی پروتز سینه استفاده میشود. برای انجام این جراحی میتوان چربی را از نقاط دیگر بدن به سینه تزریق کرد یا از طریق پروتز این کار را انجام داد. انجام جراحی پروتز سینه برای افرادی مناسب است که دارای حجم سینه کمی هستند و یا به دلایل مختلفی مانند کاهش وزن شدید، بارداری و شیردهی حجم سینه هایشان کاهش یافته است. حتی در برخی شرایط ممکن است افراد به هر دلیلی از اندازه و شکل سینه خود راضی نباشند و تصمیم به انجام این جراحی داشته باشند.
ایمپلنت سینه چیست؟
ایمپلنت سینه به پروتزهای پزشکی گفته میشود، که برای افزایش حجم سینه، ترمیم بافت سینه و ایجاد فرم فیزیکی جدید درون سینه قرار داده میشود. ایمپلنتهای سینه دارای انواع، جنس و شکلهای متفاوتی هستند و از پوستههای نرم و منعطف سیلیکون ساخته شدهاند که با نمک یا ژل سیلیکون نیز قابل پر شدن هستند. در ادامه به معرفی بیشتر آنها میپردازیم.
چگونه پروتز سینه انجام میشود؟
در طی جراحی پروتز سینه پشت هر سینه یک کاشت یا چربی قرار داده میشود. جراح با توجه به شیوه جراحی پروتز سینه، ایمپلنت ها را یا پشت ماهیچههای قفسه سینه یا پشت بافت پستانها قرار میدهد و در نتیجه سایز سینه تغییر خواهد یافت.
پروتز سینه در بیمارستان یا کلینیکهای درمانی انجام شده و نیازی به بستری شدن ندارد مگر اینکه مورد مشکوکی مشاهده شود. درباره بیهوشی و یا بی حسی جراح تصمیم میگیرد و شرایط بیمار بررسی میشود.
برای جایگذاری ایمپلنت، جراح یک برش در یکی از سه قسمت زیر انجام میدهد:
- چین زیر سینه (Inframammary)
- زیر بغل (Axillary)
- اطراف نوک سینه (Periareolar)
با توجه به روش جراحی و نوع پروتز یا ایمپلنت منتخب، میزان برش جراحی تغییر میکند. پروتز آب نمکی در مقایسه با پروتز سیلیکونی و پروتز ثابت، نیاز به برش کوچکتری دارد. پروتز آب نمکی به صورت خالی وارد میشود و سپس پر میشود اما ایمپلنتهای سیلیکونی و ثابت، از قبل پر میشوند و سپس جایگذاری میشوند. در انتها محل جراحی بخیه زده میشود و با یک بانداژ پوشانده میشود.
عوارض جراحی پروتز سینه
انجام پروتز سینه میتواند عوارض و مشکلاتی در پی داشته باشد که به شرح زیر است:
- خونریزی و کبودی شدید
- درد شدید در سینه
- بروز عفونت در محل جراحی یا اطراف ایمپلنت
- انقباض کپسول پروتز سینه
- پارگی پروتز سینه یا نشتی پروتز
- تغییر احساس و عدم راحتی موقتی
- تجمع مایعات در اطراف ایمپلنت
- خوب نشدن زخم جراحی
- تعرق زیاد
اما در مواردی باید سریعا به پزشک مراجعه کنید:
- تب شدید
- رگه های قرمزی در سینه و اطراف آن
- احساس گرما و داغی غیر طبیعی در اطراف محل برش
- تنگی نفس و درد در قفسه سینه
- تغییرات عجیب در ظاهر سینه
مراقبت های بعد از پروتز سینه
- استفاده از لباس زیر های ورزشی و مخصوص
- مصرف به موقع و صحیح داروهای تجویزی
- توجه به توصیه های پزشک
- عدم فعالیت شدید و کار سنگین به مدت دو هفته
- مراقبت از محل بخیه و لوله های درن
- عدم مصرف دخانیات و الکل برای تسریع بهبودی
- داشتن رژیم غذایی و سبک زندگی سالم و درست
اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه
- تمام آزمایشات و آمادگی های پزشکی لازم را انجام دهید.
- از نیمه شب قبل از جراحی پروتز سینه هیچ چیزی نخورید.
- کشیدن سیگار و دخانیات را به مدت یک ماه قبل از جراحی متوقف کنید.
- آمادگی های لازم را برای طی کردن دوره نقاهت انجام دهید.
- گن مخصوص پروتز سینه را با تجویز پزشک تهیه کنید.
عمل پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟
- افرادی که دارای سینه های بسیار کوچکی هستند.
- از داشتن سینه های کوچک خجالت میکشند و اعتماد به نفس آنها بسیار کاهش یافته است.
- افرادی که در صنعت مدلینگ فعالیت دارند و زیبایی سینه هایشان در پیشرفت شغلی آنها بسیار تاثیر گذار است.
- افرادی که دارای سینههای نامتقارن هستند.
- برای اشخاصی که بعد از شیردهی میخواهند سینه های خوش فرم و زیبایی داشته باشند.
انواع مدل پروتز سینه
برای پروتز سینه میتوان از سه مدل ایمپلنت استفاده کرد که استفاده از هر مدل با توجه به تکنیک و تشخیص جراح امکان پذیر است:
- پروتز سینه سیلیکونی
- پروتز سینه آب نمکی
- پروتزهای سینه ثابت (gummy bear)
-
پروتز سینه آب نمکی
انواع پروتز سینه به صورت آب نمکی هستند که با آب نمک استریل و پر میشوند. این ایمپلنتها از قبل به اندازه دلخواه پر شده و یا در حین جراحی به مقدار نیاز پر میشود. این پروتز در ابتدا به صورت خالی در جای مناسب قرار داده میشود و سپس با آب نمک استریلیزه پر میشود.
ایمپلنتهای آب نمکی یا سالین، گردتر و سفت تر از ایمپلنتهای سیلیکونی هستند. برخی ایمپلنت های آب نمکی دارای ساختاری نرم تر و منعطف تری هستند که این ویژگی به حفظ بهتر شکل ایمپلنت کمک میکند.
-
پروتز سینه سیلیکونی
یکی دیگر از انواع پروتز سینه، پروتز سینه سیلیکونی میباشد. که این نوع با ژل سیلیکون پر شده و دارای مادهای نرم و الاستیک است که به چربی انسان شباهت دارد. پروتزهای سیلیکونی دارای درجه بندی سفتی میباشند؛ همچنین این ایمپلنت ها از قبل با ژل پر شدهاند و برای جایگذاری نیاز به برش بزرگتری دارند. استفاده از این سیلیکون حس طبیعی تری القا میکند و بافت آن بسیار نرم تر است. سن مناسب برای استفاده از پروتزهای سیلیکونی ۲۲ سال و بالاتر است.
-
پروتز سینه ثابت
پروتزهای ثابت سینه نیز از دیگر ایمپلنت های مورد استفاده هستند که از ژل سیلیکون پر شده و در صورت پاره شدن شکل خود را از دست نمیدهند. تراکم سیلیکون در پروتزهای ثابت بسیار بالاتر است به همین دلیل میزان سفتی آن زیاد است. این پروتز دارای شکل های مختلفی بوده و در قسمت پایین، برجستگی بیشتری دارد.
انواع پروتز سینه از نظر شکل
- گرد و اشکی
- آناتومیک
۱. پروتز سینه گرد
رایج ترین شکلی که افراد برای پروتز سینه انتخاب میکنند، ایمپلنت سینه گرد است. بعد از عمل سینه، این پروتز فرمی گرد و برجسته به نمایش خواهد گذاشت که در قسمت بالا برجستگی بیشتری دارد. پروتز گرد قیمت پایین تری نسبت به پروتز اشکی دارد.
۲. پروتز سینه اشکی
افرادی که میخواهند بعد از جراحی پروتز سینه ظاهر سینه هایشان کاملا طبیعی جلوه کند، باید از مدل پروتز اشکی استفاده کنند. در پروتز اشکی، قسمت پایین ایمپلنت برجستگی بیشتری داشته و قسمت بالای آن باریک تر میباشد.
پروتز سینه بعد از سرطان
پس از جراحیهای ماستکتومی که طی آن تمام بافت طبیعی پستان برداشته میشود یا لامپکتومی که تنها تومور را برمیدارند، عمل پروتز سینه توسط جراحان صورت میگیرد.
ممکن است چندین عمل جراحی برای رسیدن به آنچه موردنظرتان است، نیاز داشته باشید. در واقع پروتز پستان یک جراحی بسیار مناسب برای افرادی است که به دلیل سرطان سینه، پستان خود را برداشتهاند. آنها با کاشت مجدد زیبایی و اعتمادبهنفس خود را باز خواهند یافت. ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه چندان پیچیده نیست چرا که پروتز سینه علاوه بر جنبه زیبایی میتواند جنبه درمانی هم داشته باشد.
یکی از روش های درمان سرطان سینه برداشتن سینه ها و تخلیه آن ها است. این افراد بعد از این جراحی و سپری کردن دوره درمان میتوانند با ایمپلنت سینه و جراحی زیبایی سینه مجدد زیبایی های سینه خود را باز گردانند. همچنین بعد از جراحی ماستکتومی و جراحی لامپکتومی میتوان پروتز سینه انجام داد.
اندازه پروتز سینه
پروتز پستان دارای اندازههای متفاوتی است که با توجه به نیاز بیمار و انتخاب او جایگذاری میشود. هنگام انتخاب پروتز باید به وزن آن نیز توجه کرد. اگر پروتز سنگین باشد به مرور پایین میاید و افتادگی پیدا میکند. برای مثال یک پروتز سینه ۴۰۰ سیسی نسبت به ۳۰۰ سیسی سریعتر دچار افتادگی میشود.
مدت زمان عمل پروتز سینه چقدر است؟
عمل پروتز سینه جراحی چندان خطرناک و زمانبری نیست. این جراحی از ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت زمان میبرد. زمان بندی گفته شده در صورتی صدق میکند که مشکلی در طی جراحی ایجاد نشود در غیر این صورت زمان جراحی بسیار طولانی تر خواهد بود.
عمر پروتز سینه چقدر است؟
برخی از عمل های جراحی به گونه ای است که در صورت مراقبت درست تا آخر عمر باقی میمانند اما پروتز سینه دائمی نیست. زمان تعویض پروتز سینه اگر فرا برسد نیاز است تا آن را به سرعت تعویض کرد. میانگین عمر پروتزهای کنونی بین ۱۰ تا ۲۰ سال است. اگر میخواهید پروتز سینه های شما ماندگار باشد، نحوه نگهداری و مراقبت خود را به سوی سبک سالم تری هدایت کنید. درصد پارهشدن پروتز سینه به ازای هر سال، یک درصد افزایش مییابد. به همین دلیل هر چه پروتز سینه شما طولانی تر درون بدن باشد درصد پاره شدن آن بیشتر خواهد بود.
پروتز سینه باعث اختلال در شیردهی می شود؟
در زمان انجام پروسه پروتز سینه، اگر برش از زیر بغل یا زیر سینه ایجاد شود، آسیب مختصری به بافت سینه و مجاری شیردهی وارد میشود. عموماً برای شیردهی بعد از پروتز سینه و بارداری مشکلی نخواهید داشت اما اگر برشها در اطراف نوک سینه باشد، به برخی از مجاری شیردهی آسیب وارد میشود. شیوه جراحی بسیاری از جراحان به گونه ای است که برش لازم را در زیر سینه ایجاد میکنند تا فرد مشکلی برای شیردهی نداشته باشد و اگر قصد بارداری بعد از پروتز سینه داشت، به مشکلی بر نخورد. اگر قصد بارداری دارید بهتر است عمل پروتز سینه را به بعد از این زمان موکول کنید.
پروتز پستان یکی از جراحی های زیبایی سینه بسیار حساس است که اگر به صورت حرفه ای انجام نشود ممکن است، خطرات زیادی به دنبال داشته باشد. انتخاب بهترین جراح پروتز سینه در کرج یکی از اقداماتی است که باید حتما با دقت انجام شود. دکتر بلال دلشاد فوق تخصص جراحی های زیبایی سینه در کرج میباشد که به صورت تخصصی و کاملا حرفه ای پروتز سینه انجام میدهد. برای رزرو نوبت میتوانید با شماره مندرج در سایت تماس بگیرید.