X
اینستاگرام دکتر دلشاد

خطرات و عوارض عمل ماموپلاستی چیست؟

09057734032 نوبت دهی
خطرات و عوارض عمل ماموپلاستی چیست؟

جراحی ماموپلاستی مانند هر عمل دیگه ای می‌تواند عوارضی داشته باشد. شرایط بدن و نحوه جراحی بسیار در میزان این عوارض نقش دارد که در ادامه به بررسی آن پرداخته ایم.

دکتر بلال دلشاد
دکتر بلال دلشاد

خطرات و عوارض ماموپلاستی

ماموپلاستی همانند سایر جراحی های دیگر می‌تواند خطرات و عوارض هایی به دنبال داشته باشد. متداول ترین عوارض آن انقباض کپسولی یا پارگی پروتز است. مراقبت های بعد از عمل ماموپلاستی می‌تواند رسیک ابتلا به این خطرات را بسیار کاهش دهد. شاید این سوال برای شما به وجود آید که آیا ماموپلاستی خطرناک است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شاید در گذشته خطرناک بوده است اما امروزه به دلیل پیشرفت بیشتر تکنولوژی و استفاده از دستگاه های بروز و مدرن دیگر این عمل جراحی خطرناک به حساب نمی‌آید. اما به هرحال نمی‌توان منکر ریسک های احتمالی حتی با میزان 1 درصد شد. این ریسک ها شامل خونریزی طولانی مدت (بیشتر از 24 ساعت)، درگیر شدن ناحیه جراحی شده با عفونت و تغییر حساسیت پوست در نواحی سینه می‌باشد.

عوارض عمل ماموپلاستی

در ادامه به خطرات و عوارض ماموپلاستی بیشتر می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

1_خطر عفونت بعد از عمل ماموپلاستی

همانطور که قبل تر گفتیم بسیار درصد کمی وجود دارد که فرد بعد از ماموپلاستی درگیر عفونت شود. این شرایط ممکن است بعد از جراحی برای فرد رخ دهد. در برخی افراد حتی بعد از بهبود کامل قسمت های برش خورده، عفونت ایجاد شده و فرد را درگیر می‌کند.

2_لغزش پروتز بعد از عمل ماموپلاستی

عارضه ای با عنوان جابجایی پروتز که در صورت وقوع نوک سینه های فرد را به طور غیر نرمال و استاندارد بالا می‌برد و در قسمت پایین سینه تورم ایجاد می‌کند. در هنگام بروز این عارضه نیاز به جراحی جدید است تا پروتز را به جای خود باز گردانند.

3_یکی شدن دو پستان از خطرات ماموپلاستی

این عارضه بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد. در این شرایط ایمپلنت ها به استخوان سینه نزدیک شده و ظاهر سینه بزرگ را ایجاد می‌کنند. بعد از جراحی دوباره ایمپلنت های قبلی را برداشته و ایمپلنت های کوچک تر جایگذاری می‌کنند تا از ارتباط گیری در قسمت مرکزی قفسه سینه جلوگیری شود. در هنگام بروز این خطر، نامتقارن شدن سینه را در پی خواهیم داشت.

4_خطر انقباض کپسولی در ماموپلاستی

در روند بهبودی برای سریع تر حاصل شدن بهبودی بدن با یک بافت فیبری به نام کپسول پروتز را احاطه می‌کند. کپسولی شدن پروتز یک اتفاق طبیعی است و دیگر ایمپلنت های پزشکی مانند مفصل و استخوان های مصنوعی نیز درگیر این پدیده می‌شوند. در صورتی که عارضه انقباض کپسولی رخ دهد، یعنی کپسولی که ایمپلنت سینه را احاطه کرده است بیش از حد منقبض شود، باعث ایجاد شکل بیش از حد گرد سینه و دردناک شدن آن می‌شود. این عارضه ممکن است چند ماه بعد از عمل رخ دهد ولی به علت استفاده ازایمپلنت های بافت دار و انجام مکرر ماساژ توسط فرد، زیاد شایع نیست.

شدت های انقباض کپسولی

  • درجه اول: طبیعی و نرم بودن
  • درجه دوم: شکل آن طبیعی اما سفت بودن هنگام لمس
  • درجه سوم: سفت بودن و به نظر کمی غیر طبیعی
  • درجه چهارم: سینه بسیار سفت و دردناک و شکل کاملا غیر طبیعی

اگر انقباض کپسولی که رخ داده است متوسط باشد، بدون عمل ترمیم ماموپلاستی نیز جراح با یک ماساژ دستی آن را برطرف می‌کند.

5_سخت شدن تشخیص سرطان

ایمپلنت هایی که در سینه وجود دارد مانع از تشخیص سرطان سینه خواهد شد. در زمانی که ماموگرافی انجام می‌دهید، ایمپلنت ها ممکن است تورم ها و موارد مشکوک را پنهان کنند. در افرادی که جراحی سینه (ماموپلاستی) انجام داده اند، ماموگرافی باید بسیار با احتیاط انجام شود. حتما برای انجام این کار به کادر مربوطه اطلاع دهید که سینه های شما دارای پروتز سینه است تا وقت و زمان مناسب را برای شما مهیا کنند.

6_خطر از دست دادن حس لامسه بعد از ماموپلاستی

ممکن است فرد بعد از جراحی ماموپلاستی، احساس را در نوک سینه خود از دست بدهد که دلیل آن آسیب دیدن رشته های عصبی در این نواحی است. اغلب از دست دادن حس موقتی است و با روند بهبودی این قسمت نیز بهبود می‌یابد اما در مواردی مشاهده شده است که این حس کاملا از بین رفته است و طول اثر آن دائمی شده است. اغلب بکارگیری تکنیک های نامناسب و نابلدی پزشک می‌تواند منجر به چنین عارضه ای شود.

7_خطر پارگی ایمپلنت سینه

تضمینی برای تا ابد ماندگاری هیچ پروتزی وجود ندارد. ممکن است طول عمر طبیعی پروتز تمام شود و یا بیش از حد به سنه ضربه و فشار وارد شود که به دنبال تمام این موارد پارگی ایمپلنت سینه رخ خواهد داد. معمولا تکنسین های ماموگرافی برای عدم وقوع این اتفاق بسیار با ملایمت و آرامی رفتار می‌کنند تا ایمپلنت سینه دچار آسیب نشود. در صورت بروز این عارضه برای تعویض ایمپلنت و خارج کردن ایمپلنت پاره شده باید جراحی انجام شود.

8_جمع شدن نوک پستان

عمل ماموپلاستی می‌تواند عارضه ای مانند جمع شدن نوک پستان را به دنبال داشته باشد. اگر مدت زمان زیادی این عارضه ادامه یابد باید دوباره جراحی صورت گیرد.

9_شل شدن پوست بعد از ماموپلاستی

ممکن است پوست نوک یا هاله پستان شل شود، که دلیل آن ورم بیش از حد و یا عدم تامین خودن در بافت است. دود سیگار و دخانیات بسیار بعد از عمل ماموپلاستی مضر است و باعث شل شدن پوست می‌شود. اگر پوست شل شود کنترل آن کار به شدت سختی خواهد بود.

10_لخته شدن خون بعد از عمل ماموپلاستی

اگر بعد از عمل در مچ پاهای خود تورم مشاهده کردید بدانید خون رسانی در بدنتان دچار اختلال شده ات و خون در پاهایتان لخته شده است. سریعا به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است این اتفاق بخاطر مراقبت های نادرست و استراحت بیش از حد باشد.

11_ترومبوز سیاهرگ عمقی

ترومبوز سیاهرگ عمقی نوعی لخته خون در قسمت ران است که افراد سیگاری بیشتر در معرض این خطر قرار می‌گیرند. اگر این لخته ها وارد ریه شوند آمبولی ریه اتفاق می‌افتد. برای جلوگیری از این عارضه، قبل از عمل به افراد هپارین تزریق خواهد شد.

12_ناتوانی در شیردهی بعد از ماموپلاستی

هنوز روشی برای جلوگیری از این عارضه وجود ندارد و پیشنهاد می‌شود اگر به فکر بچه دار شدن هستید بعد از دوران زایمان و شیردهی اقدام به کوچک کردن سینه (ماموپلاستی) نمایید.

13_تجمع مایعات و نکروز چربی

نکروز سلول مرده ای است که در زمان عدم وجود اکسیژن کافی اتفاق می‌افتد. این توده در سینه باعث دردناک و سفت شدن آن می‌شود. همچنین مایعی شفاف و زرد رنگ که سروز نام دارد ممکن است در سینه تجمع یابدکه تخلیه آن الزامی است.

چگونه می‌توان از عوارض و خطرات ماموپلاستی جلوگیری کرد؟

خطرات و عوارض ماموپلاستی

  • انتخاب یک پزشک ماهر و کاربلد و با تجربه که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت کند.
  • انتخاب یک مرکز مجهز و مناسب
  • رعایت نکات اصولی و بهداشتی قبل و بعد از عمل ماموپلاستی
  • جدی گرفتن هرگونه علائم درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب و... بعد و قبل از عمل ماموپلاستی

افراد نامناسب برای جراحی ماموپلاستی

  • بانوان سنگین وزن
  • افراد داری دیابت
  • افرادی که قصد بارداری و شیردهی دارند.

از آنجایی که ماموپلاستی امروزه دارای محبوبیت زیادی شده است لازم است از عوارض آن مطلع شود البته بسیاری از این عوارض با مراقبت های درست قابل پیشگیری است. در صورت مشاوره و راهنمایی بیشتر با ما تماس حاصل نمایید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید