X
اینستاگرام دکتر دلشاد
فرم درخواست
Loading...

در صورت نیاز به مشاوره میتوانید شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس بگیرند

چه ساعتی با شما تماس بگیریم؟

علائم و درمان کیست سینه

09057734032 نوبت دهی
علائم و درمان کیست سینه

منظور از کیست‌ سینه، کیسه‌‌ای پر از مایع در داخل سینه است. کیست‌های سینه معمولا غیر سرطانی (خوش‌خیم) هستند. ممکن است یک یا چند کیست سینه داشته باشید.

دکتر بلال دلشاد
دکتر بلال دلشاد

منظور از کیست‌ سینه، کیسه‌‌ای پر از مایع در داخل سینه است. کیست‌های سینه معمولا غیر سرطانی (خوش‌خیم) هستند. ممکن است یک یا چند کیست سینه داشته باشید. با وجود اینکه کیست‌های سینه پر از مایع هستند؛ اما، گاهی اوقات سفت می‌شوند.

کیست سینه نیازی به درمان ندارد، مگر اینکه کیست بزرگ و همراه با درد باشد. در این مواقع با تخلیه کیست توسط متخصص پستان علائم کاهش می‌یابد.

اگر چه کیست سینه در هر سنی مشاهده می‌شود؛ اما، در خانم‌ها قبل از یائسگی معمولا در سنین زیر ۵۰ سال شایع‌تر است.

کیسه سینه معمولا در خانم‌های یائسه‌ای که هورمون درمانی می‌کنند نیز رخ می‌دهد.

کیست سینه چه علائمی‌ دارد؟

کیست سینه ممکن است در یک یا هر دو سینه مشاهده شود. علائم احتمالی این بیماری به شرح زیر است:

  • یک توده صاف است که به راحتی قابلیت جابه‌جایی دارد و گرد و بیضی شکل است. معمولا لبه‌های صافی دارد، که نشان‌دهنده خوش‌خیم بودن آن است.
  • ترشحات از نوک سینه ممکن است شفاف، زرد یا زرد کم رنگ و به رنگ قهوه‌ای تیره باشد.
  • درد یا حساسیت سینه در قسمت توده سینه احساس می‌شود.
  • افزایش توده سینه و حساسیت سینه درست قبل از پریود احساس می‌شود.
  • اندازه توده و سایر علائم پس از پریود رفع می‌شود.

داشتن کیست سینه خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی‌دهد؛ اما، معمولا با داشتن کیست سینه ممکن است توده‌های جدید در پستان یا سایر تغییراتی که ممکن است نیاز به ارزیابی توسط پزشک داشته باشد را دشوار کند.

درمان سرطان سینه در کرج توسط دکتر بلال دلشاد

ممکن است سینه‌ها هنگام قاعدگی حالت برآمدگی و درد داشته باشند، به همین جهت باید تغییرات سینه و علائم آن در طول چرخه قاعدگی آشنا باشید تا متوجه تغییرات شوید.

اگر احساس کردید یک توده جدید در سینه از بین نمی‌رود، بزرگتر می‌شود یا بعد از یک یا دو دوره قاعدگی ادامه دارد، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر تغییرات پوستی در یک یا هر دو سینه داشته باشید، باید به پزشک مراجعه کنید.

علت کیست سینه چیست

هر یک از سینه‌ها دارای لوب‌هایی از بافت غده‌ای است که کنار یکدیگر چیده شده‌اند. لوب‌ها به لوبول‌های کوچکتر تقسیم می‌شوند که در بارداری و شیردهی شیر تولید می‌کنند.

همچنین بافت حمایتی است که به سینه شکل می‌دهد و از بافت چربی و بافت همبند فیبری تشکیل شده است. کیست‌های سینه به دلیل تجمع مایع در داخل غدد سینه ایجاد می‌شوند.

کیست‌های سینه را می‌توان بر اساس اندازه آنها توضیح دهیم:

میکروکیست‌ها 

ممکن است در طول آزمایش‌های تصویربرداری مانند ماموگرافی یا سونوگرافی دیده شوند. کوچک‌تر از آن هستند که احساس شوند.

ماکروسیست‌ها

به اندازه‌ای قابل لمس هستند و می‌توانند به قطر ۲.۵ تا ۵ سانتی‌متر باشند.

متخصصان دقیقا نمی‌دانند که چه چیزی باعث ایجاد کیست سینه می‌شود. این عارضه ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از قاعدگی ماهانه رخ دهد.

علائم کیست سینه

کیست سینه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص این عارضه معمولا با معاینه مشخص می‌شود. آزمایشات تصویربرداری مانند سونوگرافی سینه یا ماموگرافی و احتمالا با سوزن ظریف یا بیوپسی پستان انجام می‌گیرد.

معاینه پستان

پس از توضیح در خصوص علائم و سابقه سلامتی پزشک فوق تخصص جراحی پستان در کرج شما توده پستان را به صورت فیزیکی معاینه می‌کند و هرگونه ناهنجاری‌های سینه را مورد بررسی قرار خواهد داد.

از آنجایی که تنها با معاینه فیزیکی نمی‌توان کیست سینه را تشخیص داد، به آزمایشات دیگری نیاز خواهد بود. این آزمایش معمولا با تصویربرداری یا آسپیراسیون انجام می‌گیرد.

تست‌های تصویربرداری

آزمایشات مورد نیاز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ماموگرافی

کیست‌های بزرگ و خوشه‌ای و کیست‌های کوچک معمولا با ماموگرافی قابل مشاهده هستند؛ اما، مشاهده میکروکیست‌ها در ماموگرافی دشوار یا غیر ممکن است.

سونوگرافی سینه

این آزمایش می‌تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد که توده سینه مایع است یا جامد. در صورتی که پر از مایع باشد، نشان‌دهنده کیست است. توده جامد به احتمال زیاد یک توده غیر سرطانی مانند فیبروآدنوم است؛ اما، با این حال توده‌های جامد نیز می‌تواند سرطان باشند.

معمولا پزشکان توصیه می‌کنند برای توده‌ای که به صورت جامد باشد، بیوپسی انجام شود. اگر پزشک به‌راحتی توده سینه را احساس کند ممکن است بدون آزمایشات تصویربرداری آسپیراسیون با سوزن را انجام دهد.

آسپیراسیون با سوزن ظریف

در طول آسپیراسیون پزشک یک سوزن نازک را در توده سینه وارد می‌کند و سعی بر خارج کردن مایع را دارد. در اغلب مواقع آسپیراسیون با سوزن ظریف با استفاده از سونوگرافی برای هدایت دقیق سوزن انجام می‌شود.

اگر مایع خارج شود و توده سینه از بین برود، پزشک از این طریق کیست سینه را تشخیص می‌دهد. اگر مایع خونی نیست و زرد کم رنگ است و توده سینه برطرف می‌شود، نیازی به آزمایش یا درمان بیشتری ندارید.

اگر مایع خونی به نظر برسد یا توده سینه از بین نرود، پزشک ممکن است نمونه‌ای از مایع را برای آزمایش بفرستد و شما را به یک جراح پستان یا رادیولوژیست ارجاع دهد.

اگر مایعی خارج نشود، پزشک احتمالا آزمایش تصویربرداری مانند ماموگرافی تشخیصی یا سونوگرافی را توصیه می‌کند. در صورتی که پس از آسپیراسیون، توده سینه رفع نمی‌شود، نشان می‌دهد که حداقل بخشی از آن جامد است. نمونه از بافت ممکن است از نظر سرطانی بودن بررسی شود.

درمان کیست سینه

کیست سینه چه درمانی دارد؟

برای کیست‌های ساده مواردی که پر از مایع هستند و هیچ علائمی ندارند، در سونوگرافی پستان یا پس از آسپیراسیون با سوزن ظریف تایید می‌شوند، این موارد نیازی به درمان ندارد.

بسیاری از کیست‌ها بدون هیچ درمانی، برطرف می‌شوند. در صورتی که کیست باقی بماند یا احساس سفتی وجود داشته باشد یا متوجه تغییرات پوستی شدید شده‌اید با پزشک در میان بگذارید.

آسپیراسیون با سوزن ظریف

ممکن است از آسپیراسیون با سوزن ظریف برای تشخیص و درمان کیست پستان استفاده شود.

برای برخی از کیست‌های سینه ممکن است نیاز به تخلیه بیش از یک بار داشته باشید. ممکن است کیست‌ها عود کننده باشد و کیست سینه طی دو تا سه دوره قاعدگی ادامه پیدا کند و بزرگتر شود.

درمان هورمونی

استفاده از قرص‌های ضد بارداری به تنظیم چرخه‌های قاعدگی جهت کاهش عود کیست پستان کمک می‌کند؛ اما، با توجه به عوارض جانبی احتمالی قرص‌های ضد بارداری یا سایر هورمون درمانی مانند تاموکسیفن معمولا برای خانم‌ها با علائم شدید توصیه می‌شود.

قطع هورمون درمانی پس از یائسگی نیز ممکن است به پیشگیری از کیست سینه کمک کند.

عمل جراحی

جراحی برای خارج کردن کیست سینه تنها در شرایط غیر طبیعی ضروری است. اگر کیست سینه هر ماه عود کند یا اگر کیست حاوی مایع خونی باشد یا علائم نگران‌کننده دیگری داشته باشند، ممکن است در نهایت عمل جراحی در نظر گرفته شود.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید