امروزه متوجه شدهاند که استرس از مهمترین عوامل بروز بسیاری از بیماریهاست، به همین جهت در این مقاله به ارتباط بین استرس و سرطان سینه میپردازیم.
چالشهای زندگی و حتی مشکلات روزمره میتواند همراه با استرس باشد. برخی از استرسها طی مدت کوتاهی رخ میدهد؛ اما در برخی بهصورت مزمن ایجاد میشود. در چنین مواقعی استرس مزمن میتواند تاثیرات منفی برای بدن داشته باشد.
استرس میتواند به منجر به عدم خواب راحت، سبک زندگی ناسالم شود و حتی در ایجاد بسیاری از بیماریها نقش داشته باشد.
در حقیقت تنش عصبی بر سیستم عصبی، غدد درون ریز و سیستم ایمنی شما تاثیر میگذارد. استرس مزمن قدرت دفاعی را تضعیف میکند و در مقابل بیماریها مقاومت کمتری خواهید داشت.
آیا استرس منجر به سرطان سینه میشود
نتیجه تحقیقات در این باره به این صورت بوده است که استرس و سرطان سینه مستقیما با یکدیگر مربوط نیستند، در واقع استرس خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمیدهد.
اما، نکتهای که وجود دارد حفظ سلامتی در بدن در مواقع استرسزا دشوار میشود که در چنین شرایطی خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش مییابد.
گاهی اوقات استرس احساس طبیعی در بدن است؛ اما اگر برای مدت زمان طولانی ادامه داشت و به صورت مزمن شد، حتما باید با پزشک صحبت کنید.
پزشک متخصص راهکارهایی را برای شما در نظر خواهد گرفت که به کنترل این عارضه کمک میکند.
بهطور کلی باید بگوییم نتیجه هیچ مطالعهای مبنی بر آن نبوده که استرس مستقیما فردی را مبتلا به سرطان میکند.
آیا استرس باعث عود یا گسترش سرطان پستان میشود
با وجود اینکه استرس و سرطان سینه ارتباط مستقیمی با یکدیگر ندارند؛ اما اینگونه به نظر میرسد که استرس بر افرادی که قبلا سرطان سینه داشتهاند، تاثیرگذار باشد.
از نظر بیولوژیکی دیدگاه اینکه استرس منجر به رشد یا گسترش سرطان میشود، کاملا منطقی است.
زمانی که دچار استرس میشویم، هورمونی به نام نوراپی نفرین ترشح میشود که یکی از هورمونهای استرس است.
نوراپی نفرین به نوبه خود در تشکیل رگهای خونی جدید برای تغذیه و پیشرفت سرطان کمک میکند و همچنین باعث تسریع متاستاز یا گسترش سرطان میشود.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی برای سرطان سینه
در یک مطالعه نسبتا بزرگی که در خانمهای مبتلا به این نوع از سرطان انجام شد، نشان داد افرادی که طی درمان بر استرس خود کنترل بیشتری داشتند، منجر به تسریع روند بهبودی و همچنین عمر طولانیتر آنها شده است.
به عنوان آخرین نکته نیز باید بگوییم که استرس منجر به بیخوابی میشود و همچنین پزشکان در این باره میگوید که بیخوابی برای افراد مبتلا به این بیماری، میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به عمر کوتاهتر آنها شود.
در نتیجه بهترین راهکاری که باید برای درمان و تسریع در روند بهبودی خود در نظر داشته باشید، کنترل استرس با تکنیکهای صحیح است.
راهکارهایی برای کنترل استرس
افراد مبتلا به سرطان یا داشتن سابقه سرطان سینه، باید راهکارهایی را برای کنترل استرس خود در نظر داشته باشند که این موارد به شرح زیر است:
- طب سوزنی
- درمان شناختی رفتاری
- ماساژ گرفتن
- مدیتیشن
- مراجعه به روانشناس
- پیاده روی
- یوگا
کنترل استرس جهت جلوگیری سرطان
استرس مشکل بسیار رایجی بوده و زمینهساز بسیاری از بیماریهاست. متخصصین توصیههایی در خصوص جلوگیری از استرس و سرطان سینه در نظر گرفتهاند که این موارد به شرح زیر است:
مصرف سیگار
اگر به دلیل استرس، زیاد سیگار میکشید، باید راهکاری برای ترک آن در نظر داشته باشید. در غیر این صورت احتمال ایجاد بسیاری از بیماریها از جمله سرطان سینه در شما افزایش خواهد یافت.
رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از استرس و سرطان سینه
استرس میزان و نوعی غذایی را که میخورید، تغییر میدهد. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، راهی مطمئن برای کاهش خطر ابتلا سرطان است.
مصرف الکل
برخی از افراد زمانی که استرس دارند، الکل زیادی مصرف میکنند. هرچه کمتر الکل مصرف کنید خطر ابتلا به سرطان نیز کمتر میشود و برای سلامت عمومی بدن نیز بسیار مهم است.
مطالب مرتبط: سرطان سینه در آقایان
فعالیت بدنی
استرس ممکن است بر میزان حرکت یا ورزش در طول روز تاثیر بگذارد. هرچه فعالیت بیشتری داشته باشید، احتمال ایجاد بسیاری از بیماری از جمله سرطان نیز کاهش مییابد.
افسردگی و اضطراب چگونه بر نتیجه سرطان تاثیر میگذارد
علاوه بر بررسی استرس و سرطان سینه، نتیجه یکی از مطالعات بزرگ اینگونه بوده است که افسردگی و اضطراب اثرات نامطلوبی بر عود و مرگ و میر در بیماران مبتلا به سرطان سینه دارد.
مشاهدات مبنی بر آن است که افسردگی، با مرگ و میر ناشی از سرطان در ارتباط بوده است؛ اما اضطراب باعث مرگ بیمار نمیشود.